Updates

ZorgSom update (02-08-21), versie 2.2.6

Door hier te klikken wordt het installatiebestand gedownload en kunt u de installatie uitvoeren. Binnen een paar minuten is de update geïnstalleerd. U kunt gewoon doorwerken terwijl u de update uitvoert.

Let er op dat u op de hoofdcomputer/server zit als u de installatie uitvoert. Dit is de computer waarop ZorgSom is geïnstalleerd. Dat is maar één computer per praktijk.

Waarom deze update?

ZorgSom voldoet aan de eisen voor de classificatie ‘veilige softwareleverancier’. Dit certificaat is onlangs verlengd. Het nieuwe certificaat is 3 jaar geldig en is in deze release opnieuw gekoppeld aan ZorgSom.

Welke versie heeft u nu?

U kunt makkelijk zelf zien welke versie van ZorgSom u nu gebruikt. Ga daarvoor in het ZorgSom-scherm naar Instellingen door:
> Op de instellingsknop (het radertje) helemaal rechts bovenin het scherm te klikken. U krijgt een pop-up scherm
> Kies in dit scherm voor de onderste optie: Licentie. Op de bovenste regel staat het versienummer.

Hoe weet u of u op de hoofdcomputer/server zit?

> Zoek bij programma’s naar ZorgSom. U doet dit door in het zoekvenster (vaak links onderin uw scherm aangegeven met een vergrootglas) ‘zorgsom’ in te typen. Indien u dan ZorgSom 2.0 vindt zit u op de juiste computer.
óf
> Open Verkenner door in het zoekvenster ‘verkenner’ in te typen. Als u Verkenner opent komt u in de mappenstructuur van uw computer. Staat ‘ZorgSom 2.0’ op de C-schijf onder C:/Program Files(x86)/ZorgSom 2.0? Dan zit u op de juiste computer.

Indien u niet zeker weet wat de hoofdcomputer/server is, raadpleeg dan uw systeembeheerder.

Download ZorgSom 2.2.6 update

Tijdens de installatie krijgt u een pop-up scherm met de tekst: ZorgSom 2.0 is running. Klik op OK.