Vragen van gebruikers

1. ZorgSom past niet goed op mijn beeldscherm. Woorden worden willekeurig afgebroken. Kan ik dat aanpassen?

Ja, als u ZorgSom op uw scherm open heeft staan, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt. Vervolgens tegelijkertijd even op de toets met het min-teken drukken. Ieder keer als u op de min-toets drukt zoomt u het beeld verder uit. Met de toets met het plus-teken kunt u weer inzoomen. Lukt dit niet, neem dan contact op met onze Helpdesk.

2. Mijn patiënt heeft een polis die in ZorgSom onbekend is. Hoe kan dat?

1. Veel van de polissen waarbij u de melding krijgt dat deze niet bekend is in ZorgSom, staan vaak wel in ZorgSom maar hebben een afwijkende poliscode waardoor ZorgSom ze niet herkent. Dat komt omdat de zorgverzekeraars de poliscodes regelmatig veranderen; vooral in het begin van het jaar is dat het geval. Zodra wij vernemen dat poliscodes zijn veranderd of toegevoegd werken we die in onze database bij. Meldingen van onze gebruikers zijn voor ons daarbij zeer waardevol.
2. De patiënt is bij een collectief verzekerd. De poliswaarden van collectieve zorgverzekeringen zijn meestal niet openbaar. Wij proberen zoveel mogelijk polisvoorwaarden te verzamelen en in ZorgSom te verwerken, dit gaat het hele jaar door.

3. Kan ik de ZorgSom-begroting opslaan naar de patiëntenkaart?

Als u met het dentale softwarepakket Exquise, Novadent of Oase werkt kunt u de ZorgSom-begroting opslaan naar de patiëntenkaart. Met de andere dentale softwarepakketten is dit nog niet mogelijk.

De volgende gebruikerswensen staan op de planning:

• Zonder tussenkomst van ZorgSom zelf het Vecozo-systeemcertificaat kunnen vervangen.
• Zelf kunnen kiezen welke lijst met Materiaal- &Techniekkosten u in ZorgSom wilt gebruiken.
• Zelf kunnen kiezen of de melding dat er een toelichting/machtiging geldt zichtbaar is.
• Het onderscheiden of de basisverzekering een natura- of een restitutiepolis is. Dit heeft invloed op de hoogte van de vergoeding als de zorgverzekeraar met gecontracteerde zorg werkt.
• Indien een patiënt meer dan 3 verzekeringspolissen heeft dan wordt het blok met verzekeringen een scroll-scherm.
• Voor Simplex-gebruikers: het verwerken van creditnota’s

Mocht u ook gebruikerswensen hebben, dan horen wij dat graag.